bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Gary Gensler, Ethereum (ETH) ile İlgili “Menkul Kıymet” Sorusuna Yanıt Vermedi

gensler

Aspen Güvenlik Forumu’nda bir soru-cevap etkinliğine katılan SEC başkanı Gary Gensler, Howey testinin belirli bir kripto para biriminin menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için yeterli olduğunu vurguladı.

Gensler bununla birlikte Bitcoin’in geçmişte bir emtia olduğunu defalarca belirtmesine karşın, Ethereum’un (ETH) statüsü ile ilgili yorum yapmaktan ise kaçındı. SEC başkanı 2018 yılında yaptığı açıklamada, Ethereum’un bir menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini ifade etmişti.

SEC başkanı, ICO’lar söz konusu olduğunda selefi Jay Clayton ile aynı fikirde olduğunu belirtti. Clayton, SEC başkanı olarak görev aldığı süre boyunca, tüm ICO tekliflerinin birer menkul kıymet olduğunu ifade etmişti.

Gensler, Bitcoin ETF’ini Onaylamaya Açık

Gensler, Bitcoin bağlantılı bir borsa yatırım fonunu onaylamaya açık olduğunu söyledi.

“Personelin bu dosyalamalar hakkında ne söyleyeceğini merakla bekliyorum”

SEC’e yapılan Bitcoin ETF başvuruları her geçen gün artmaya devam ediyor. Düzenleyici henüz herhangi bir Bitcoin ETF’ine ise onay vermiş değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala