bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

G7 Ülkeleri, Kripto Konusunda Açıklamalarda Bulundu

g7 ulkeleri kripto konusunda aciklamalarda bulundua

Geçtiğimiz gün dünyanın en büyük yedi gelişmiş ekonomisinden maliye bakanları grubu, kripto para piyasasındaki yaşanan hareketliliği değerlendirmek için bir araya geldi. G7 finans liderleri, kripto varlıklarının finansal sistemin geri kalanıyla aynı standartlarda tutulması gerektiğini söyledi.

G7 Ülkeleri Kripto Konusunda Daha Katı Kurallar Çağrısında Bulundu

G7 finans liderlerinin paylaştığı bir bildiriye göre; son dönemdeki dalgalanma göz önüne alındığında piyasaları yakından izleme sözü verdi. Bunun yanında G7 finans yetkilileri, geçtiğimiz hafta yaşanan stabilcoin TerraUSD’nin çöküşünden sonra kara para aklama ve rezervleri ifşa etmek için daha katı kurallar çağrısında bulundu.

g7 ulkeleri kripto konusunda aciklamalarda bulundutc

G7 tarafından yayınlanan bir bildiri de konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yapıldı:

G7, aynı faaliyet, aynı risk, aynı düzenleme ilkesini izleyerek küresel stabil paralar için yüksek düzenleyici standartlara bağlı kalmaya devam ediyor.

Ayrıca yapılan açıklamada Finansal İstikrar Kurulu’ndan (FSB) piyasa düşüşünün ardından çalışmaları hızlandırmasının istendiği yönündeki haberler de doğrulandı.

Söz konusu bildiride ek olarak Avrupa Birliği gibi yargı bölgelerinin şu anda yasa çıkardığı tartışmalı bir kara para aklama karşıtı hüküm olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) seyahat kuralının uygulanması için çağrıda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala