bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

G7 Liderler Zirvesi’nin Gündeminde Yapay Zeka da Yer Alıyor

g7 liderler zirvesinin gundeminde yapay zeka da yer aliyorer

Dünyanın en büyük 7 ekonomisini bir araya getiren G7 Liderler Zirvesi‘nin gündemini merak konusu oldu. Özellikle son dönemde birçok ülkenin gündeminde yer alan yapay zeka da G7 Liderler Zirvesi’nin gündeminde yer alacak. Bunun yanında zirvede Çin’e olan bağımlılık, Rusya-Ukrayna savaşı, Moskova’ya yönelik yaptırımlar, enerji fiyatları ve yüksek enflasyon yer alacak.

G7 Liderler Zirvesi’ndeYapay Zeka da Yerini Alıyor

BloombergHT’nin haberine göre; Küresel siyasi ve ekonomik sorunların çözümünde önemli uluslararası platformlardan biri sayılan G7 Liderler Zirvesi, 19-21 Mayıs’ta ülkenin güneybatısındaki Hiroşima’da bulunan Grand Prince Hiroshima Hotel’de düzenlenecek.

g7 liderler zirvesinin gundeminde yapay zeka da yer aliyorrt

Avrupa Birliği (AB) G7 üyesi olmamasına rağmen yıllık liderler zirvesine katılıyor. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de davetliler arasında yer alıyor. G7’nin ajandasında sadece ekonomik sorunlar yer almıyor. Yapay zeka da bu konula arasında. Yapay zeka teknolojilerine yönelik küresel kuralların geliştirilmesine öncelik vermeyi isteyen Japonya, yeni “Hiroshima AI” vizyonuyla kabine düzeyli diyalog platformu oluşturmaya çabalayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala