bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

G7, Kripto Düzenlemelerini Tartışacak

g7 kripto duzenlemelerini tartisacak

Dünyanın en büyük ülkelerinin oluşturduğu G7 topluluğunun, Mayıs 2023’te yapılacak olan toplantısında kripto para birimlerinin tartışılacağını daha önceden aktarmıştık. G7 ülkelerinin toplantısında tartışılacak kripto para konuları netleşmeye başladı.

G7 Toplantısında Kripto Para Birimleri ve Kripto Düzenlemeleri Ele Alınacak

Japonya’nın üst düzey para birimi yetkilisi Masato Kanda, G7 gelişmiş ekonomilerinin gerçekleştireceği yeni toplantıda, gelişmekte olan ülkelere uygun uluslararası standartlara uyumlu merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) uygulamaya koymalarına en iyi nasıl yardımcı olacaklarını değerlendireceklerini açıkladı.

g7 kripto duzenlemelerini tartisacak 2

Kanda açıklamasında, söz konusu hamlenin, küresel toplumun hızlı hareket eden dijital teknolojiden karşı karşıya kalınan zorlukları ele alma girişimlerinin bir bölümü olarak, Mayıs 2023 tarihinde Japonya’da gerçekleştirilecek olan G7 toplantılarının ana konuları arasında yer alacağını ifade etti. Kanda açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Uygun şeffaflık ve sağlam yönetişim gibi faktörleri sağlayarak, CBDC’nin gelişmesinden kaynaklanan riskleri ele almalıyız. Bu yıl öncelikli olarak G7 ülkeleri, perakende CBDC için G7 kamu politikası ilkesi de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelere uygun standartlarla tutarlı CBDC’yi uygulamaya koymalarına en iyi nasıl yardımcı olunacağını değerlendirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala