bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

FTX’ten Dolandırıcılık Kurbanlarına Tek Seferlik Yardım

FTXten Dolandiricilik Kurbanlarina Tek Seferlik Yardim1

Kripto para dünyasında dolandırıcılık vakaları giderek artmaya devam ediyor. Sektördeki artan büyüme ve fırsatları kullanarak bilinçsiz kullanıcıları hedefleyen dolandırıcılar, phishing veya trojen saldırıları ile kullanıcıların varlıklarına göz koyuyor. FTX ise son bir defaya mahsus bu kimlik avı kurbanlarına 6 milyon dolarlık ödeme yapacak.

FTX Dolandırıcılık Mağduru Kullanıcılarına 6 Milyon Dolar Ödeyecek

Kripto para borsası FTX, dolandırıcıların belirli FTX kullanıcılarının hesaplarında yetkisiz bir şekilde ticaret yapmasına izin veren bir kimlik avı dolandırıcılığı için harekete geçti. Borsa, kurbanlarına yaklaşık 6 milyon dolar tazminat sağlayacağını açıkladı. Ancak borsanın CEO’su Sam Bankman-Fried bunun devamının olmayacağını, normalde de böyle bir uygulamanın olmadığını vurgulayan bir paylaşımda bulundu.

21 Ekim’de 3Commas’ın bazı kullanıcılarının yetkisiz ticaret faaliyetinde bulunduğunu fark etmesi ile ortaya çıkan saldırı, birçok kullanıcıyı etkiledi. İlk incelemenin ardından FTX ve 3Commas, yaşanabilecek zararı durdurmak için şüpheli hesapları askıya aldı ve güvenliği ihlal edilmiş tüm API anahtarlarını devre dışı bıraktı. Bunun üzerine hacker’lara varlıkların yüzde 95’ini iade etmelerini istedi.

Son olarak Chainalysis’in Ekim 2022’yi hackleme faaliyeti için şimdiye kadarki “en büyük ay” olduğunu açıkladığını hatırlatalım. Öyle ki analist şirketi, ekim ayını kripto topluluğu tarafından “hacktober” olarak adlandırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala