bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

FTX’in Yarattığı Siyasi Boşluğa Binance Göz Dikti

FTXin Yarattigi Siyasi Bosluga Binance Goz Dikti

FTX‘in iflası, Terra’nın çöküşü sonrası en büyük krizlerden biri oldu. Hem yatırımcıların, hem düzenleyicilerin hem de şirketlerin güven kaybı yaşadığı bu iki kriz de berberinde bir takım sonuçlar doğurdu. Bunu şimdilik net bir şekilde piyasalarda hissediyoruz. Ancak tek sorun piyasalarda yaşanan dalgalanma değil. FTX iflasından önce birçok yatırım ve sponsorluk anlaşmasının arkasındaki isim olduğu gibi politik bir figür olarak da kendisini konumlandırıyordu. FTX‘in yaptığı devasa bağış ve bütçeleri daha öncesinde sizlerle paylaşmıştık. Ancak FTX’in deyim yerindeyse bir anda yerle bir olması, kripto-politika bağı için bir boşluk yarattı. Binance ise bu boşluğa talip gibi görünüyor.

FTXin Yarattigi Siyasi Bosluga Binance Goz Dikti 2

FTX’in Yarattığı Siyasi Boşluğa Binance Talip

FTX iflas etmeden önce piyasada yer alan en güçlü kripto para borsalarından biri olarak anılıyordu. Yaptığı iş birlikleri, yatırımlar ve sponsorluk anlaşmaları sık sık gündeme gelen FTX, Super Bowl reklamlarında dahi kendisine yer bulmuştu. Bu kampanyalara borsanın Siyasi Eylem Komitesi’ne (PAC) yaptığı milyon dolarlık bağışlar ve ABD’nin 2024 yılında yapılacak olan başkanlık seçimleri için 1 milyar dolarlık kampanya bütçesi de dahil.

Doğal olarak kendisini kripto-politik bir noktada konumlayan FTX’in bu adımları sonrası çökmesi, yerinde kritik bir boşluk yarattı. Binance.US ise Binance.US Innovation PAC’i ile boşluğa adım atmak için harekete geçti. Borsa henüz niyetini detaylandırmasa da komite, Federal Seçim Komisyonu’na yapılan bir başvuruyla ilk adımını attı.

Diğer taraftan Binance’in en büyük rakiplerinden biri olan Coinbase, federal kampanya kayıtlarına göre şimdiye kadar yalnızca 38.000 dolar bağış yapmasına rağmen, bu yılın başlarında Coinbase Innovation PAC olarak da adlandırılan bir PAC kurmuş ve rekabete adını yazdırmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala