bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

FTX’in Dört Şirketine Satış İzni

ledgerx varliklarinin satisina izin cikti

İflas eden kripto para borsası FTX, borçlarını ödemek ve finansman yaratabilmek için harekete geçti. Batık borsa, yüksek değere sahip olabilecek varlıklarını satmak için mahkemeden izin aldı. Şirketin 10 milyar doları aşan borç yüküyle mücadele ettiği tahmin ediliyor. Borsanın bağlı şirketlerine dünya çapında 100’ün üzerinde kuruluştan ilgi olduğu ifade ediliyor.

FTX’in Dört Şirketi Satışa Çıkıyor

Delaware İflas Mahkemesi’nden bir yargıç, FTX’in türev platformu LedgerX ile hisse senedi takas platformu Embed dahil dört temel biriminin satılabileceğine hükmetti. Satış duyurularının üç iş günü içinde yayınlanması bekleniyor. Embed için 18 Ocak, FTX Avrupa ve Japonya için ise 1 Şubat’a kadar talep alınacak. FTX’in eski üst düzey yöneticileri ve aileleri ile hakkında iddia olan kişi veya kurumlar satın almalara katılamayacak. Şirketlerin iflas sürecini yürüten yatırım bankası Perella Weinberg, borsanın varlıkları ile 117 kuruluşun ilgilendiğini açıklamıştı.

ledgerx varliklarinin satisina izin cikti2

Kripto para borsası FTX’in satışa konu olan varlıkları arasında LedgerX olarak da bilinen FTX ABD Türevleri, Embed Business, FTX Japonya ve FTX Avrupa bulunuyor. Söz konusu şirketlerin yakın zaman önce satın alındığı ve ana şirketten bağımsız faaliyet yürüttüğü belirtiliyor. Bu nedenle varlıklarının ve fonlarının FTX’ten ayrı tutulduğu ifade ediliyor. Aralık ayında Kongre’ye ifade veren FTX CEO’su John Ray, FTX US gibi ana şirketten ayrıldığı iddia edilen şirketlerin bile aslında bağımsız olmadığını söylemişti.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddederken, şirketin eski yöneticileri Caroline Ellison ve Gary Wang’ın suçlamaları kabul ettiği belirtiliyor. Sam Bankman-Fried, Alameda’nın FTX fonlarını kullandığına dair iddialara ilişkin dün bir açıklama daha yapmıştı. Açıklamada, “Para çalmadım ve kesinlikle milyarları zulalamadım. Neredeyse tüm varlıklarım, FTX müşterilerini desteklemek için kullanılıyor” ifadelerini kullanmıştı. John Ray yönetimindeki FTX de önceki gün 5 milyar doların üzerinde nakit ve kripto para kurtardıklarını açıklamıştı. Sam Bankman-Fried ile Gary Wang’in 456 milyon dolar değerindeki Robinhood hisselerine ise ABD Adalet Bakanlığı el koymuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala