bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

FTX’in CEO’su Rusya Yaptırımlarında Sektörün Duruşunu Eleştirdi

FTXin CEOsu Rusya Yaptirimlarinda Sektörün Duruşunu Eleştirdi

Ukrayna‘ya saldırmasıyla birlikte küresel olarak birçok ülkeden ciddi yaptırımlar uygulanan Rusya, kripto para konusunda da birçok düzenleyicinin dikkatini çekmiş durumda. Öyle ki ABD başta olmak üzere düzenleyiciler, Rusya’nın yaptırımları kripto ile delebileceğine ve aracı kurumların yasaklanması gerektiğini öne sürüyorlar. Bu konudan rahatsız olan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise kripto borsaları Rus politikalarını düzenlemeye aykırı göstermekle eleştirdi.

FTX'in CEO'su Rusya Yaptırımlarında Sektörün Duruşunu Eleştirdi

FTX’in CEO’su Rusya Yaptırımları Konusunda Sektörü Eleştirdi

Reuters’e yaptığı açıklamada konuşan Sam Bankman-Fried, diğer kripto para borsalarını Rus oligarklarını hedef alan yaptırımlara belirsiz bir şekilde uymaları nedeniyle eleştirdi.

Bankman-Fried, “kripto endüstrisinin bu konuda sahip olduğu mesajlardan çok hayal kırıklığına uğradığını” söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bence temelde düzenleme karşıtı oldu, nasıl algılandı ve bence kulağa böyle geliyor ve bence bu oldukça büyük bir algı sorununa neden oldu. Bunun gerçekten kararların içeriğiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum… Bu, kararların sunulma şekliyle ilgili”

FTX, yaptırım uygulanmayan kişilerin hizmetlerini kullanmasına izin verirken, yaptırım uygulanan Rus bireylerini bloke ederek diğer borsalara benzer bir yol izlemişti. Borsa ayrıca Rus bankalarını hem yaptırımlı hem de onaysız olarak bloke etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala