bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,663.06 1.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.70 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 557.70 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518203 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48724 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152631 0.44%

FTX’in CEO’su Düzenleyicileri Birlikte Hareket Etmeye Çağıdı

ftxin ceosu duzenleyicileri birlikte hareket etmeye cagidi

Özellikle son dönemde artan kullanımı sebebiyle düzenleyiciler kripto varlıklara odaklanmış durumda. Küresel olarak birçok ülkede bu alanda çalışmalar sürdürülürken, maalesef düzenleyicilerin pivot alabileceği tek bir çerçeve bulunmuyor. Bu konuda uzun süredir değinen FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise düzenleyicilerin tek bir çerçevede birleşme çağrısını yineledi.

Kripto borsası FTX‘in kurucu Bankman-Field, düzenleyicileri menkul kıymet zihniyetinden vazgeçmeye ve dijital para birimleri için ayrı, tek bir kural kitabı tasarlamaya çağırdı.

ftx ceosu sam bankman fried ozgunluk vurgusu yapti

FTX’in CEO’su Düzenleyicileri Tek Bir Çerçeve Oluşturmaya Çağırıyor

Üç yıl önce Hong Kong’da kurulan kripto borsası FTX, Çin’in baskıları sonrası merkezini değiştirerek Bahamalar’a taşınmıştı. Bu yüzden regülasyonlar ve düzenleyici etkinlerinden oldukça etkilenen FTX, bu alanda uyumlu çalışmaya özen gösterdiğini belirtiyor.

2021 Aralık ayında ABD Kongresi’nde konuşmacılar arasında yer alan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, düzenleyicileri yine bir kararda uzlaşmaya çağırmıştı.

Son olarak her yıl düzenlenen Asya Finans Forumu’nun ikinci gününde konuşan Bankman, bir ürünün menkul kıymet olup olmadığını tartışmak yerine, “dolandırıcılığın nasıl önleneceği gibi önemli konuları ele alan bir çerçeveye sahip olalım” dedi. Bankman sözlerine şu şekilde devam etti:

“Diğer tüm varlık sınıfları için farklı düzenleyici çerçevelerimiz mevcut, kripto için aynı şey yapılmadı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala