bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,440.27 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.81 6.09%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 6.22%
solana
Solana (SOL) $ 142.84 4.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.4933 8.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47032 6.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157195 7.69%

FTX, Soruşturmaların Odak Noktası Olmaya Devam Ediyor

ftx bahamalar

Bahama Başsavcısı Ryan Pinder tarafından yapılan açıklamada, iflas eden kripto para borsası FTX’in aktif olarak devam eden bir soruşturmanın odağındaki isim olmayı sürdürdüğü açıklandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında gösterilen Bahamalar merkezli FTX, likidite sıkışıklığı nedeniyle 11 Kasım’da iflas etmişti. Bahamalı ve ABD’li yetkililer tarafından soruşturma başlatılan şirketin herhangi bir suç teşkil eden süistimali olup olmadığı inceleniyor.

FTX İflası Bahama Yasalarına Takıldı

Başsavcı Pinder, Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, Mali İstihbarat Birimi ve polisin FTX’in iflas kriziyle ilgili gerçekleri ve koşulları ile Bahama yasalarının olası ihlallerini araştırmaya devam edeceğini ifade etti. Pinder ayrıca, Menkul Kıymetler Komisyonu‘nun yasama çerçevesinin gücü nedeniyle hızlı hareket ettiğini ekledi.

ftx

Pinder konuyla ilgili olarak şunları da söyledi:

FTX’in genel merkezi burada olduğu için bu fiyaskonun tamamını Bahamalar’ın başına yıkmaya yönelik herhangi bir girişim, gerçeğin aşırı basitleştirilmesi olacaktır.

Bahamalar menkul kıymet düzenleyicileri, ABD iflas davasının başlamasından bir gün önce FTX Digital’in lisansını iptal etmiş ve gönülsüz tasfiye işlemlerini başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala