bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

FTX, Satın Almalar İçin Sermaye Artırımına Gidiyor

ftx satin almalar icin sermaye artirimina gidiyor

Kripto para borsası FTX, kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler ardından bazı sıkıntılı kripto şirketlerine kredi sağlamış ya da sıkıntılı kripto şirketlerini satın alma yolunu izlemişti. Konu hakkında bilgisi olan bir kişinin aktardıklarına göre, FTX satın alımları finanse etmek adına sermaye artışına gidiyor.

FTX, Satın Alımlar İçin Sermaye Artırıyor

Konu hakkında bilgisi olan bir kişinin açıklamasına göre, kripto para borsası FTX’in kurucusu ve CEO’su olan Sam Bankman-Fried’in FTX’i perakende odaklı bir anlaşma olarak değerlendirdiği için sermaye artırdığını söyledi. Yapılan bu hamleyle FTX, potansiyel bir satın alma ile paralel olarak sermaye artırıyor. Kişi tarafından yapılan açıklamada, bazıları perakende ticaret platformları işleten şirketler olan birkaçı olası devralma adayını değerlendiriyor. Müzakerelerin şimdilik ön aşamada olduğunu belirten kişi, satın alma görüşmelerinin suya düşmesi durumunda kişiye göre FTX’in yatırım almasını düşürebilir.

ftx satin almalar icin sermaye artirimina gidiyor 2

Kişi, FTX’in bir sermaye artırımı yapması durumunda bu yılın başlarında yatırım aldığı son yatırım turunda olduğu gibi 32 milyar dolarlık değerlemeyi istediğini söyledi. Kripto fiyatlarındaki düşüşler göz önüne alındığında FTX’in bu fiyatı dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise FTX’in rakibi olan Coinbase hisse senetlerinin bu yıl yaklaşık yüzde 70 oranında düşmüş durumda. FTX konu hakkında bir açıklama yapmayı reddetti. FTX.US Başkanı Brett Harrison daha önce borsanın potansiyel satın alma arayışında olduğunu söylemişti. FTX kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried, aracı kurum olan Robinhood’un yüzde 7.6 hissesini kişisel olarak satın alarak perakende ticaretle bir bağının olduğunu söyleyelim. Robinhood’un hisse senedi bu iddialar sonrasında günün en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala