bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

FTX Kurucusuna Göre Stablecoin’ler Yeniden Tanımlanmalı

ftx kurucusuna gore stablecoinler yeniden tanimlanmali

Bahamalar merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’in kurucularından Samuel Bankman-Fried, son günlerin gündem konusu olan stablecoin’lerin yeniden tanımlanması vaktinin geldiğini söyledi.

 Stablecoin Tanımlamasını Değiştirmek Politika Alanı İçin Mecburiyet

SBF takma adıyla da bilinen Samuel Bankman-Fried, Twitter hesabı üzerinden stablecoin’lerin yeniden tanımlanması gerektiğini ve buna neden ihtiyaç olduğunu bir tweet dizisi olarak paylaştı. SBF, stablecoin’in yeniden tanımlanabileceği üç yeni öneri paylaştı.

ftx kurucusuna gore stablecoinler yeniden tanimlanmali 2

Genç kripto milyarderi SBF’nin ilk stablecoin tanımlaması, “bir ABD banka hesabında USD ile 1:1 oranında desteklenen stablecoin” olarak ifade ediliyor. Bir diğer tanımlamasında “likit borç varlıkları, hazineler ve USD ile >= 1:1 destekli stablecoin’i” kullanan SBF son olarak “çok değişkenli bir varlık tarafından >= 1:1 destekli stablecoin” tanımlaması yaptı. SBF tanımlamaları sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Aslında tüm bu tanımlamalar için aynı kelime olan “Algoritmik stablecoin’ler” ifadesini kullanmamalıyız. Dediğimiz şey fiat destekli stablecoin’ler gibi gerçekten istikrara sahip değil. Daha çok yapılandırılmış ürünlere benziyor.

SBF son olarak bu tanımlamaların politika alanında da önemli faydalarının olacağını belirtti. Bu konuda açık olmanın herkes için en iyisi olacağını belirtti. Bazı kullanıcılar SBF’nin bu yeni tanımlama fikirlerini sevmiş olsa da bazıları saçma olarak değerlendirdi.

SBF’nin kurucusu olduğu FTX üç yıl önce kuruldu ve şirketin bugünkü değerlemesi 32 milyar doların üzerinde. SBF diğer kripto para borsa patronlarından daha çok politika yapıcılarıyla ilişki kurma girişimleriyle tanınıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala