bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,520.48 1.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.41 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 589.74 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 144.03 3.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519732 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461951 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146175 3.35%

FTX, Kroll’daki müşteri hesaplarını dondurdu

ftx krolldaki musteri hesaplarini dondurdu

Başarısız kripto para borsası FTX, Kroll’da meydana gelen siber güvenlik ihlali sonrasında tedbir amaçlı bazı kullanıcı hesaplarını geçici olarak askıya aldı. Bu karar, potansiyel riskleri ve olası zararları en aza indirmek için alındı.

FTX Cephesinden Kroll Hamlesi

FTX, Kroll’daki siber güvenlik sorunları sebebiyle bazı müşteri hesaplarını durdurdu. Son yaşanan Kroll siber güvenlik olayı sonrasında, zor durumdaki kripto para borsası FTX, etkisi altındaki kullanıcıların platforma erişimlerini geçici bir süreyle kısıtladı.

FTX, bu kararını X (daha önce Twitter olarak bilinen platform) üzerinden alındığını, son yaşanan siber saldırıya proaktif bir tepki olarak potansiyel ileriki riskleri ve zararları azaltmak amacıyla bu yönde hareket ettiğini belirtti.

Kullanıcılar, bu duruma karşılık olarak taleplerinde veya onaylanmış işlemlerinde herhangi bir değişiklik yapmamaları konusunda uyarıldı. FTX, Kroll üzerinden yapılan tüm başvuruların hâlâ güvende ve geçerli olduğunu ifade etti.

FTX’in iflas süreçlerini yürüten yetkili bildirim ve başvuru temsilcisi olan Kroll, iflas başvurusunda bulunan kullanıcılarla alakalı olan duyarlı olmayan veri ihlaline uğradı. Kroll’un bu yaşanan durumu aktif şekilde ele aldığına ve denetiminin sürdüğüne dair FTX’e bilgilendirme yaptığı öğrenildi. FTX de bu bilgilerin hesap şifrelerine, iç sistemlere veya mali kaynaklara herhangi bir zarar vermediğini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala