bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

FTX Krizi, Bir Bankayı Daha Yaraladı: Moonstone Değişiyor

ftx krizi bir bankayi daha yaraladi moonstone degisiyor

İflas eden kripto para borsası FTX’ten zarar göre kuruluşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. FTX krizi, Genesis, Silvergate gibi birçok sektör devini alt üst etti. Genesis bugün iflas koruma başvurusu yaparken, Silvergate nakit ihtiyacı için varlıklarını yok pahasına sattı. FTX ile bağlantılı Washington’daki eyalet bankası Moonstone da toparlanmaya çalışıyor. Banka yeniden yapılanma kripto sektöründen çıkacağını ve adını değiştireceğini duyurdu.

FTX ile bağlantısı olduğu bilinen Moonstone, kripto sektöründen çıkmaya karar verdi. Banka yeniden markalaşma çerçevesinde kripto varlıklarından çıkarak ‘orjinal misyonu’ olan topluluk bankasına geri döneceğini bildirdi. Banka, stratejisinde yaşanan değişimi kripto endüstrisinde yaşanan son olaylar ve kripto şirketlerinin değişen ortamından kaynaklandığını açıkladı.

ftx krizi bir bankayi daha yaraladi moonstone degisiyor1

FTX Bağlantılı Banka Moonstone Adını Değiştiriyor

Bu çerçevede banka artık Moonstone Bank adını kullanmayacak ve Farmington State Bank ismiyle markalaşacak. Değişikliğin ilerleyen haftalarda yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu dönemde yerel bankacılık müşterilerinin hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanması beklenmiyor. Şirket markalaşma kararına ilişkin açıklamasında FTX’in iflasına değinmedi.

Moonstone Bank, 2020 yılında FTX’in bankacılık ortağı Deltec’in Başkanı Jean Chalopin tarafından satın alınmıştı. Banka, kripto odaklı finansal hizmetlere dönüşmek amacıyla FTX’ten 11.5 milyon dolar kredi almıştı.

FTX’in iflasından etkilenen diğer banka da Silvergate olmuştu. Silvergate, FTX krizinin ardından 8 milyar dolarlık para çekimi ile karşı karşıya kalmıştı. Şirket bu talebi karşılayabilmek için bazı varlıklarını zararına satmıştı. Banka ocak ayının ilk haftasında iş gücünde yüzde 40 azalmaya gitmiş ve 200 çalışanını işten çıkarmıştı. Şirket, 2022’nin son çeyreğinde 1 milyar dolar zarar açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala