bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

FTX, Grayscale ve DCG’ye Dava Açtı

ftx grayscale ve dcgye dava acti 2

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeni yönetimi bir yandan şirketin iflas sürecini yönetirken bir diğer yandan da diğer şirketlere dava açmaya devam ediyor. Başarısız kripto para borsası FTX’in yeni yönetimi Grayscale ve Grayscale’in çatı şirketi olan Digital Currency Group’a “fahiş” ücretleri sebep olarak göstererek dava açtı.

FTX’ten İki Şirkete Dava

İflas etmiş olan kripto para borsası FTX, Digital Currency Group’un şirketlerinden birisi olan Grayscale Investment’e karşı dava açtı. FTX söz konusu davanın sebebini ise şirketin kötü yönetimini Trust anlaşmalarını ihlal ettiğinin kanıtı olarak gösterdi.

ftx grayscale ve dcgye dava acti

Kripto para borsası FTX’in borçluları bununla birlikte Grayscale Investment’in CEO’su Michael Sonnenshein ve Grayscale’in çatı şirketi olan Digital Currency Group ve Barry Silbert aleyhine de dava açtı. Delaware eyaletindeki Chancery Mahkemesi’nde açılmış olan dava Grayscale’in sadece son iki yılda Trust anlaşmalarını ihlal ederek 1.3 milyar doların üzerinde “fahiş yönetim ücreti” aldığı belirtildi.

Bununla birlikte hissedarların hisselerini geri almalarını engellemek için tröst tarafından kullanan “uydurma sebeplerin”, tröstlerin hisselerinin net aktif değerine göre yaklaşık yüzde 50 iskontoyla işlem görmesine neden olduğu iddia ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala