bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,282.22 3.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.43 2.34%
bnb
BNB (BNB) $ 608.09 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 148.70 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530239 3.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477627 5.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152643 4.96%

FTX Borsası Telegram’ın Kripto Parasını Listeliyor

ftx-borsasi-telegramin-kripto-parasini-listeliyor

Popüler Kripto para borsası FTX, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yazışma uygulaması Telegram’ın geliştirdiği kripto para birimi  TON Coin’i listeleyeceğini açıkladı.

ftx borsasi telegramin kripto parasini listeliyor 2

Telegram’ın Toncoin’i FTX’e Geliyor

Her gün yüzlerce kripto para piyasaya sürülürken, kripto para borsaları da bu varlıkları listelerine eklemeye çalışıyor. Son olarak FTX, Whatsapp’ın getirdiği sözleşme zorunluluğu ardından popülerliğini artıran Telegram’ın kripto parası Toncoin’i listeyeceğini duyurdu. Peki nedir bu Toncoin?

Ton Blockchain ağının (Telegram Open Network) yerel token’ı olan Toncoin, mevcut kripto paraların bazı önemli özelliklerden yoksun olduğunu iddia ederek piyasaya çıktı. Bu yoksunluklardan en önemlisi ise Telegrama göre ölçeklenebilirlik.

Telegram, günümüz Blockchain ağlarının artan talebi karşılayamadığını, ek olarak ölçeklenebilirlik ve işlem hızı gibi parametrelerde birtakım problemler yaşadığını iddia ediyor.

Ton Blockchain ağı saniyede milyonlarca işlemi işlemenin yanı sıra, TON Blockchain tabanlı ekosistem, merkeziyetsiz depolama, anonim ağ, DNS, anında ödemeler ve çeşitli merkeziyetsiz hizmetler ile gerçek bir Web3.0 İnternet’e yol açma vaadinde de bulunuyor.

Haberimizin yazımı itibarıyla Toncoin (TON), CoinMarketCap verilerine göre 4.89 dolardan fiyatlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala