bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 6.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.99 7.01%
bnb
BNB (BNB) $ 534.03 8.45%
solana
Solana (SOL) $ 132.15 14.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483582 6.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457498 6.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151773 7.97%

FTX Borsası, Kripto Düzenleme Önerileri Yayınladı

ftx borsasi kripto duzenleme onerileri yayinladi

Kripto borsası FTX, politika yapıcıların düzenleyici bir çerçeve oluşturmasına yardımcı olacak bir kılavuz ve öneriler listesi yayınladı. Söz konusu olan bu kılavuz; önde gelen kripto borsalarından bazıları tarafından alınan piyasa yapısı kararlarını ve bunların tüm yargı alanlarında uygulanmasını tavsiye ediyor.

Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, büyük kripto şirketlerinin CEO’sunu dijital varlıklar ve finansın geleceği hakkında ifade vermeye davet ettikten sonra FTX, “FTX Piyasa Düzenlemesinin Temel İlkeleri paylaştı.

ftx borsasi kripto duzenleme onerileri yayinladi

Bu paylaşım; ABD düzenleyicilerinin kripto merkezli bir düzenleyici çerçeve oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlayan 10 maddelik bir tekliften oluşuyor. Yayınlanan listede ilk olarak değinilen konu başlığı “spot ve türev piyasalar için birleşik bir düzenleyici rejim öneren alternatif bir düzenleyici yaklaşım gerektirmesi” listede konu ile ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor;

Belirli bir ürün veya pazar için düzenleyici etiketlemenin, düzenlemenin temel amacını değiştirmesine gerek yoktur. Genel olarak aynı kurallar tüm pazarlar için geçerli olmalıdır.”

FTX, Kripto Düzenleme Önerilerinde Stablecoin İhracına da Dikkat Çekti

Kripto borsası FTX, ABD düzenleyicilerinin kripto merkezli bir düzenleyici çerçeve oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlayan teklif önerisinde FTX ayrıca, kripto varlıklarının koruyucuları etrafında daha fazla şeffaflık talep eden bir düzenleme öneriyor.

Teklifte ayrıca; piyasa manipülasyonunu önlemek ve müşteri korumasını sağlamak için işlem etkinliğini raporlamak için çerçeveler talep ediyor. FTX bunların yanında stablecoin ihracını düzenleme ihtiyacına da dikkat çekti:

İşlemleri işlemek için stabilcoinlerin kullanılmasına izin veren bir platform operatöründen, bu tür amaçlar için hangi stabilcoinlere izin verileceğine karar vermek için platform operatörünün kullandığı standartları açıklaması istenmelidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala