bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

FTX, Bitcoin ETF’lerini Olumsuz Etkiledi

FTX Bitcoin ETFlerini Olumsuz Etkiledi

ABD’de Bitcoin ETF’lerine yönelik sert bir tavır izleniyor. ABD’nin bu tavrında saklama endişeleri ve fiyat manipülasyonları etkili oluyor. Son dönemlerde VanEck, ARK ve 21Shares’in ETF başvuruları reddedildi. Avrupa ve Kanada’da ise düzenleyiciler yeşil ışık yakıyor ancak süreç yavaş ilerliyor. Valkyrie Investments Baş Yatırım Sorumlusu Steven McClurg, FTX’in iflasının Bitcoin spot ETF’lerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

FTX Bitcoin ETFlerini Olumsuz Etkiledi1

McClurg: FTX, Bitcoin ETF’lerini Olumsuz Etkiledi

Valkyrie Investments Baş Yatırım Sorumlusu Steven McClurg, FTX fiyaskosunun düzenleyicilerin saklama endişelerini artırdığını ifade etti. McClurg‘a göre düzenleyiciler, saklama servisi veren kuruluşların güvende olup olmadığından emin olmak için geri adım attı. Piysaa manipülasyonunun ise ikinci sırada olduğunu kaydetti. Buna rağmen Kanada’daki benzer ürünlerin endişelerin geçersiz olduğunu ispatladığını belirtti.

McClurg, Bitcoin ETF’lerinin güvenliğiyle ilgili sorunlar hakkında düzenleyici kurumlar ile yakından çalıştıklarını söyledi. Valkyrie yetkilisi, “Celsius, Voyager, BlockFi ve FTX üzerinde gerekli özeni gösterdik ve onlarla hiç ilgilenmedik. Bunların dahil olmak için güvenli platformlar olmadığına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Diğer andan ABD’de Bitcoin spot ETF’i bulunmuyor ancak aracı kurumlar üzerinden Kanada’daki ETF’lere yatırım yapılabiliyor. McClurg, Temsilciler Meclisi’ndeki bazı milletvekillerinin ise Bitcoin ETF’lerini başlatmaya sıcak baktığını ifade ediyor. Buna rağmen McClurg, yakın zaman için karamsar bir bakış açısına sahip olduğunu vurguluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala