bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Fransa’dan MiCA Adımı

fransa kripto kayit kurallarini sikilastiracakdfsvgf

Fransa‘nın piyasa düzenleyici kurumu AMF, Avrupa Birliği‘nin kripto kuralları için harekete geçti. AMF, MiCA‘yı uygulamak üzere kripto şirketleri için ‘hızlı kayıt’ uygulamasını başlattı. Fransa, MiCA düzenlemesinden önce kripto kurallarını sertleştirmişti.

fransa kripto platformlarini lisans alma konusunda zorunda tutabilirasd

Fransa, MiCA Onayının Ardından Harekete Geçti

Avrupa’nın kripto düzenlemesi MiCA, geçen hafta Avrupa Parlamentosu’nda onay aldı. Düzenlemenin resmileşmesi için Avrupa Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor. Bu sürenin Temmuz 2023 olacağı tahmin ediliyor. Avrupa Birliği ülkeleri, Brüksel tarafından belirlenen kripto çerçevesine geçiş için adımlar atmaya başladı. Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF), mevcut kripto şirketlerinin ‘hızlı geçiş’ uygulaması ile kripto kurallarına uyum sağlayabileceğini bildirdi. Fransa, MiCA düzenlemesinin oylanmasından önce kripto kurallarını sertleştirmişti. FTX’in iflası ülkedeki kripto düzenleme sürecini hızlandırmıştı. MiCA düzenlemesi, yönetim, tüketici koruma ve finansal istikrar açısından daha sert kuralları içeriyor.

Düzenleyici kurumdan cuma günü yapılan açıklamada rezervler, saklama ve belgeleme ile ilgili hükümlerin nasıl uyumlu hale getirileceğinin değerlendirildiği de ifade edildi. MiCA düzenlemesinden önce şirketler, ek süre alabilmek için lisans alma yarışına girmişti. Düzenlemeden önce lisansı bulunan şirketlere uyum için 18 ay ek süre verilecek. Fransa’dan onay alan şirketler arasında Binance, Bitstamp, Societe Generale, AXA Investment ve Oura Capital gibi şirketler bulunuyor. AMF, bu süre zarfında lisans alan şirketlerin yalnızca Fransız halkına hizmet verebileceğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala