bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,160.80 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.40 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 615.80 4.89%
solana
Solana (SOL) $ 185.67 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628704 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651934 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214269 1.03%

Fransa ve İsviçre Merkez Bankaları, Ortak Bir CBDC Testi Yürütecek

fransa ve isvicre merkez bankalari ortak bir cbdc testi yurutecek

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, Fransa Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası ile birlikte, bir CBDC testi konusunda iş birliği yaptıklarını açıkladı. 

Project Jura adı verilen girişim, Accenture liderliğinde ve Credit, Suisse, Natixis, R3, SIX Digital Exchange ve UBS’yi içeriyor. Yapılan açıklamaya göre test “finansal enstrümanın ödemeye karşı ödeme uzlaşma mekanizması yoluyla bir euro temelli wCBDC’ye karşı takasını ve bir ödemeye karşı ödeme uzlaşma mekanizması yoluyla bir euro temelli wCBDC’nin bir İsviçre frangı wCBDC’ye karşı takasını” içerecek.

BIS İnovasyon Merkezi Başkanı Benoit Cœure konu hakkında şunları söyledi:

“G20, sınır ötesi ödemelerin artırılmasını bir öncelik haline getirdi ve çabaları koordine etmek için çok yıllı bir yol haritası belirledi. Deney, wCBDC’nin sınır ötesi kullanım durumlarında hızı, verimliliği ve şeffaflığı nasıl artırabileceğini keşfederek bu çalışmaya katkıda bulunuyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala