bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 1.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.93 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 557.61 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501526 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151686 1.07%

Fransa Ulusal Meclisi’nden Yeni Bir Kripto Kararı

fransa ulusal meclisinden yeni bir kripto karari

Kripto para birimleriyle ilgili olarak hükümetler son dönemde daha sert kararlar alabiliyor. Bu noktada Fransa Ulusal Meclisi’ndeki politika yapıcılar, kripto konusunda yeni bir karar aldı. Alınan kararla birlikte etkileyicilerin hükümet düzenleyicilerinden onay almamış kripto varlıklarını tanıtmasının yasaklanmasının önü açıldı.

Fransa’dan Yeni Bir Kripto Kararı

Fransa’da şu anda hiçbir şirket, şu anda isteğe bağlı olan bir Mali Para Otoritesi lisansına sahip olmadığı için, Fransa’daki etkileyicilerin esasen herhangi bir dijital varlığı desteklemesine imkân tanınmıyor. Söz konusu kuralları ihlal edenler iki yıl hapis cezasının yanında 30.000 euro (32.000 dolar) para cezası alabiliyor.

fransa ulusal meclisinden yeni bir kripto karari 2

Fransa milletvekilleri, sosyal medya platformlarındaki etkileyicilerden gelen dolandırıcılıkları ele alan bir yasa tasarısındaki değişikliği de onayladı. Kripto paranın yanı sıra kumar ve bazı eczacılıkla ilgili ürün ve prosedürlere de yasaklar getirdi.

Atılan bu adım, ünlülerin dijital varlıklara yönelik desteklerinin dünya genelindeki düzenleyicilerin dikkatini çekmesi ardından geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz Ekim ayında 1.3 milyon dolar para cezasıyla sonuçlanan davada, EthereumMax’a ait token’ın reklamını yapan Kim Kardashian’ı hedef almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala