bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,621.85 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.05 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.93 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 157.38 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54738 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504882 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160857 1.18%

Fransa, Kripto Şirketlerinin Lisanslanması Konusunda Oylama Yapacak

fransa kripto sirketlerinin lisanslanmasi konusunda oylama yapacakerff

Kripto para borsaları, faaliyetlerini sınır ötesine taşımak için birçok farklı ülkeden lisans almaya başladı.Kısa süre önce Fransa Merkez Bankası başkanı François Villeroy de Galhau, 2023’te kripto şirketleri için zorunlu bir lisanslama rejimine geçiş çağrısında bulunmuştu. Çıkan son haberlere göre; Fransa Ulusal Meclisi, kripto şirketlerinin AB çapındaki kurallar yürürlüğe girmeden önce önümüzdeki yıl katı bir lisanslama rejimine uymaları gerekip gerekmediğini tartışacak.

Fransa, Kripto Şirketlerinin Lisanslanması Konusunu Ele Alacak

Fransız yetkililerin haftalarca Fransa’da daha sıkı kripto düzenlemesi çağrısında bulunmasının ardından, kripto para şirketlerine yönelik yeni bir düzenleyici rejim Salı akşamı ülkenin Ulusal Meclisinde oylamaya gidecek.

fransa kripto sirketlerinin lisanslanmasi konusunda oylama yapacakeeffsfs

Fransız yasa koyucular, 2024’ün sonlarına doğru Avrupa Birliği çapındaki düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden önce dijital varlık hizmet sağlayıcıları için zorunlu lisanslama getirip getirmemeyi tartışıyorlar. 

Senatör Hervé Maurey, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

FTX’in son iflası, özellikle şirket herhangi bir düzenlemenin dışında faaliyet gösterdiğinde, kripto varlıklarına yapılan herhangi bir yatırımın doğasında var olan riskleri vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala