bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

Fransa, Kripto Şirketlerine Kucak Açtı

Fransa Kripto Sirketlerine Kucak Acti

ABD’deki düzenleyici belirsizlikleri kripto şirketlerinin kaçışlarını hızlandırdı. Circle, Coinbase, Kucoin, Galaxy Digital gibi sektör devleri dahil birçok şirket yeni arayışlar içine girdi. Bu dönemde ABD‘den kaçan şirketlere Fransa’nın ılımlı yaklaşımı öne çıktı. Fransa‘nın MiCA’nın yürürlüğe girmesiyle 100’den fazla şirkete onay verebileceği bildirildi.

fransa kripto kayit kurallarini sikilastiracakdfsvgf

Fransa’dan ABD’de Şirketlere Çağrı

Fransa‘nın Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF) yetkilileri, 100’den fazla şirketin tescil edilebileceğini söyledi. Fransa’da şu an yaklaşık 74 kayıtlı kripto şirketi bulunuyor. Bu sayının yakın zaman içinde 100’ü aşması bekleniyor. MiCA‘nın resmi olarak yürürlüğe girmesi ile şirketlerin onay sürecinin hızlanacağı tahmin ediliyor. Avrupa Konseyi, dün AB’nin kripto düzenlemesi MiCA’yı kabul etmişti.

AMF Genel Sekreteri Benoît de Juvigny, 2019’da yasalaşan PSAN olarak bilinen kripto hizmet varlık sağlayıcı kuralları ile öncü olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Juvigny, Fransız düzenlemelerinden faydalanmak isteyen ABD’li şirketlerin hoş karşılanacağını ifade etti. Juvigny, AMF’nin önümüzdeki haftalarda kripto ile ilgili net olmayan başlıklara ilişkin makale hazırlayacağını söyledi.

AMF, nisan ayında MiCA‘yı uygulamak üzere kripto şirketleri için ‘hızlı kayıt’ uygulaması başlatmıştı. MiCA yürürlüğe girmeden önce lisansı bulunan şirketlere uyum için 18 ay ek süre verilecek. Fransa’dan onay alan şirketler arasında Binance, Bitstamp, Societe Generale, AXA Investment ve Oura Capital gibi şirketler bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala