bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Fosil Yakıtlı Bitcoin Madencilik Tesisi Haziran Ayında ‘Karbon Nötr’ Olacak

fosil yakitli bitcoin madencilik tesisi haziran ayinda karbon notr olacak

New York’ta yer alan önemli Bitcoin madencilik tesislerinden Greenidge, Haziran ayı itibariyle tamamen ‘karbon nötr’ bir işletme olacağını duyurdu.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan duyuruda fosil yakıtlarla çalışan madencilik tesisinin sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltacak bir pratik olan karbon nötr uygulamlara geçeceği duyuruldu. CEO Jeffrey Kirt konu hakkında yaptığı açıklamada diğer işletmeleri de aynı şekilde davranmaya davet etti:

“Tamamen karbon nötr ayak izini korurken, Bitcoin ağını güvence altına almak için aynı kritik işlem doğrulama ve işleme hizmetlerini sağlayabileceğimizi gösteriyoruz. Başkalarını sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltma konusunda şimdi bize katılmaya davet ediyoruz.”

Elon Musk Tartışmaları Alevlendirdi

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin’in enerji tüketimi nedeniyle Tesla’nın Bitcoin ile ödeme almasının duyurmasının ardından, Bitcoin’in enerji tüketimi tartışmaları yeniden gündeme gelmişti. Her ne kadar Musk, Tesla’nın aldığı 1.5 milyar dolarlık Bitcoin’in daha fazlasını satmayacağını söylese de, dün satacağı imasında bulunmasının ardından Bitcoin ciddi bir düşüş yaşadı. 

Tesis, geçen ay Bitcoin madenciğini de ilerletme planları olduğunu duyurmuştu. Bu planlar bölge halkında tesisin su çektiği gölün zarar göreceği, küresel ısınmaya katkı sağlayacağı gibi endişeler yaratmıştı. Ancak tesis, karbon nötr bir işletme olacağını taahhüt etti ve bunu da ABD’nin yenileyebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak sağlayacağını aktardı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala