bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,009.03 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 585.43 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 190.56 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626368 2.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652913 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219446 16.04%

Foblgate Borsası, Nakit-Kripto İşlemlerini Askıya Aldı

guney kore nakit kripto ticaret hizmetlerini kapatiyor

Güney Koreli Foblgate borsası, kripto varlıkları ile Kore wonu (KRW) arasındaki para çekme ve para yatırma işlemlerini geçici olarak askıya aldığını açıkladı. Bunun yerine kullanıcılar, Bitcoin ve altcoin ticareti için başka bir kripto varlık borsası kullanabilir.

Güney Kore’de borsaların faaliyet gösterebilmesi için bazı standartları karşılamaları gerekiyor.

Güney Koreli Foblgate Borsası Kararını Verdi

Güney Kore, nakit-kripto ticaretinin yapılabilmesi için kripto borsalarının yerel bir bankayla ortaklık kurması gerektiğini söylüyor. Ayrıca kripto varlık borsalarının Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS) sertifikası alması ve kara para aklama ile ilgili bir sistem kurması şart. Foblgate borsası ise bu iki şartı yerine getirmiş olmasına rağmen, herhangi bir yerel banka ile henüz ortaklığı bulunmuyor. Bu nedenle, Foblgate borsası, henüz kripto düzenlemelerine tam olarak uyamadığı için KRW pazarını kapatmaktan başka seçeneklerinin kalmadığını açıkladı.

Foblgate

Güney Kore’deki diğer birçok borsa da KRW’den kriptoya hizmetlerinin kapatıldığını duyurdu. Coredax borsası, KRW piyasa kapanışını 8 Eylül’de açıklarken, Flybit ve Bitcmon10 Eylül’de duyurularını yaptı. Söz konusu borsalar, Foblgate ile birlikte, kullanıcılara nakit-kripto piyasalarını yeniden açmak için yerel bir banka ile yapmak adına çaba göstereceklerini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala