bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Florida Valisi, CBDC ile İlgili Yasa Tasarısını İmzaladı

urdun cbdc 1

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Florida valisi, CBDC’lerin bazı kullanımlarını kısıtlayan CBDC yasa tasarısını imzaladı.

Florida Valisinden, CBDC Hamlesi

Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanımını kısıtlayan bir yasa tasarısı imzaladı. Vali, Mart ayında eyalet milletvekillerini yasa tasarısını hazırlamaya çağırdı. Yeni yasa, Birleşik Devletler federal CBDC’sinin Florida Tekdüzen Ticaret Kanunu (UCC) dahilinde para olarak kullanılmasını yasaklıyor. Ayrıca, yabancı hükümetler tarafından yayınlanan CBDC’lerin kullanımını yasaklar ve diğer devletleri benzer yasakları tesis etmek için ticari kodlarını kullanmaya çağırıyor.

Florida Valisi Ron DeSantis konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bunu uygulamaya niyetli olmasalardı bunu yapacaklarını sanmıyorum. Bir ABD CBDC yayınlanacak olsaydı, bu “tüketicilerden merkezi bir otoriteye büyük bir güç aktarımı oldu. Bence kripto para birimi gibi diğer dijital varlık türlerini ortadan kaldırmak istiyorlar çünkü bunu kontrol edemiyorlar, bu yüzden bundan hoşlanmıyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala