bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Floki Inu Reklamları Soruşturma Altında

floki inu reklamlari sorusturma altinda

İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA), geçen haftalarda görülmeye başlanan Floki Inu reklamlarını araştırmaya başladığını bildirdi. ASA sözcüsü konuyla alakalı olarak, “Şu anda ayrıntılara giremesem de, Floki Inu reklamlarını araştırdığımızı doğrulayabilirim” dedi.

Geçen hafta; Yeşiller Partisi Londra Meclisi üyesi Sian Berry, toplu taşımada görülmeye başlanan Floki Inu reklamlarıyla alakalı yasaklama çağrısında bulunmuştu. Soruşturmayla alakalı haberlerin de bu süreçten sonra gelmeye başladığı söyleniyor.

Floki Inu Reklamları ve Alınan Kararlar

Floki Inu reklamları başta Londra toplu taşımalarında görülmüştü. Sonrasında; sadece toplu taşımada değil, şehrin içinde de rastlanır hale geldiği bildirildi.

Reklam içeriğinde, “Doge’yi kaçırdınız mı? Floki alın.” ifadeleri yer alıyordu. Reklamların amacı; Floki Inu tasarımcıları tarafından, Dogecoin‘in şaşırtıcı fiyat artışını kaçırmış olabileceklerini hisseden potansiyel yatırımcıları hedeflediği bildirilmişti. Reklamların ardından Floki Inu tasarımcılarının kim oldukları hakkında araştırılma yapıldı. Yapılan araştırmaya göre, bir bilgiye ulaşılamamıştı.

floki inu reklamlari sorusturma altinda

ASA’nın daha önce de bazı kripto reklamları için araştırma başlatmış ve yasaklamalar getirmişti. Mart ayında, kripto şirketi CoinFloor’un Bitcoin’i emekliler için bir yatırım aracı olarak tanıtması üzerine ASA’nın reklamları kaldırttığını hatırlatalım. Ek olarak kripto borsası Luno’da tarafından başlatılan başka bir kampanya da yine ASA tarafından yasaklanmıştı.

ASA‘nın konumu, Mali Davranış Otoritesi (FCA) benzerlik gösteriyor. FCA, Ülkenin finansal düzenleyicisi konumunda. Yatırımcıları; kripto varlıklarına yatırım yapmaları durumunda “tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları” gerektiği konusunda da, kullanıcıları uyarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala