bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

Fitch, Seçim Değerlendirmesinde Bulundu

fitch secim degerlendirmesinde bulunduef

14 Mayıs’ta Türkiye sandık başında oyunu kullandı. Seçim açıklanan oylar sonucunda ikinci tura kaldı. Bu durum ile ilgili olarak birçok isim değerledirmelerde bulunurken bir değerlendirme de kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den geldi .Fitch de 2023 seçimleri ülkede belirgin şekilde farklı politika yollarını açması nedeniyle çok önemli bir dönüm noktası olacak. Fitch, seçim sonrası oluşacak politika bileşiminin ülkenin kredi notu açısından da büyük bir etkisi olacağına dikkat çekiyor.

Fitch’ten Seçim Değerlendirmesi

BloombergHT’nin haberine göre; Fitch seçim ile ilgili değerlendirmesinde ikinci tura kalan seçimler siyaset ve ekonomik politikaları alanındaki belirsizliği uzatıyor ifadelerini kullandı.

107406 360088409

Fitch, Türkiye’de uygulanan büyümeyi destekleyici alışılmadık politikalar nedeniyle ödemeler dengesi alanındaki baskıların arttığına, ikinci tura kalan seçimler nedeniyle Türkiye’de oluşan siyasi ve ekonomik belirsizliğin en azından ay sonuna kadar süreceğine dikkat çekti.

Fitch, kredi notu açısından para ve maliye politikası bileşiminin daha itibarlı ve tutarlı olup olmadığına bakılacağı belirtilerek, “Güveni ne kadar sağladığı, makro ve finansal istikrara yönelik riskleri ne kadar azalttığı ve dış finansmana erişimi kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı izlenecek” denildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala