bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,470.88 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,551.64 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 618.82 5.33%
solana
Solana (SOL) $ 187.25 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630143 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65914 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216086 0.71%

Fintek Şirketi Acorns, Bitcoin Yatırımlarına Kapı Açtı

fintek sirketi acorns bitcoin yatirimlarina kapi acti

ABD’li fintek şirketi Acorns, Bitcoin yatırımlarının önünü açtı. Şirket yaptığı açıklamada, kripto para kullanıcılarının artan ilgisine yanıt olarak, kullanıcılara ProShares ETF aracılığıyla kripto yatırımı sağlanacağını belirtti.

Şirket açıklamasına göre, Acorns, müşterilerine portföylerinin yüzde 5’ine kadar Bitcoin’e yatırım yapmak için uygulamasını kullanmaları için izin verecek.

Irvine, California merkezli şirket, Bitcoin yatırım imkanı sunmak için Ekim 2021 ayında ABD’deki ilk Bitcoin vadeli işlem tabanlı ETF olarak işlem görmeye başlayan ProShares Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ile iş birliği kurdu.

Fintek Şirketi Acorns Bitcoin İle Müşteri Çeşitliliği Hedefliyor

Robinhood, TD Ameritrade ve Wealthfront kripto para birimleri sunmaya başlayan perakende broker’ları ve robo danışmanları, oldular. Dijital varlıklara olan ilgi arttıkça, son birkaç yılda doğrudan ticaret veya yatırım araçları aracılığıyla kripto müşterileri de çeşitlendi.

Acorns’un CEO’su Noah Kerner bir röportajda, bu oranın muhafazakar yüzde 1’lik bir riskten “agresif” yüzde 5’lik bir maruz kalmaya kadar değiştiğini söyledi. Kerner “Çeşitlendirme felsefesini ve uzun vadeli yatırım ilkelerini gerçekten elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu ayın başlarında, Acorns, satın alma şirketi TPG tarafından yönetilen bir finansman turunda 300 milyon dolar topladıktan sonra 2 milyar dolarlık bir değerleme kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala