bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, Kripto Paralar için Toplanacak

finansal istikrar gozetim konseyi kripto paralar icin toplanacaksdd

Son dönemde düzenleyiciler kripto para sektöründeki eksikleri tamamlamak ve sektöre düzenleme getirmek amacıyla birçok açıklama yapıyor. Bu kez Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), önümüzdeki hafta kripto para birimleri etrafındaki düzenleyici boşlukları görüşmek üzere toplanacak. 

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, Kripto Regülasyonu Hakkında Toplanacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığındaki Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, kripto varlıklara ilişkin düzenleyici boşluklar ve bunların oluşturduğu potansiyel risklerle ilgili raporu üzerinde çalışmak üzere 23 Eylül’de bir araya gelecek.

finansal istikrar gozetim konseyi kripto paralar icin toplanacakdfd

Genel olarak sistemik finansal risklere odaklanan komite, regülasyon boşluklarının neden olabileceği potansiyel sistemik riskler üzerine çalışmak için toplanacak.

Başkanın Mali Piyasalar Çalışma Grubu, Hazine tarafından yönetilen çok sayıda düzenleyicinin bir başka sözleşmesi, geçen sonbaharda, Kongre’nin onları yöneten yasayı geçirmemesi durumunda FSOC’ye stabilcoin’ler üzerinde yetki verilmesini tavsiye etti.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse daha önce Finansal İstikrar Gözetim Komitesi (FSOC) raporunda; Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığındaki başlıca mali düzenleyicileri kapsayan üye kuruluşlarının, PWG tavsiyelerini dikkate almasını gerektiğini vurguluyor. Konu hakkında Kongre harekete geçemezse, FSOCstablecoin risklerini azaltmak için adımlar atmaya hazır olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala