bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Filistin’de Bitcoin Kullanımı Hızla Artıyor

Filistinde Bitcoin Kullanimi Hizla Artiyor

Kripto paralar her ne kadar günümüzde aktif olarak yatırım amaçlı kullanılsa da aslında çok daha geniş bir yetenek havuzuna sahipler. Kimi zaman sınır ötesi ödemeler için bir aracı haline gelen kriptolar, kimi zaman da bağış toplamak için kullanılıyor. Son olarak yaşanan politik krizler nedeniyle zor durumda kalan Filistinliler, Bitcoin‘e yöneldi.

Filistinde Bitcoin Kullanimi Hizla Artiyor

Filistin’de Artış Gösteren Bitcoin Kullanımı Dikkat Çekti

Çok da uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşen UkraynaRusya krizi, kripto paraların yatırımdan çok daha öte bir varlık statüsüne sahip olduğunu bize bir kez daha kanıtlamıştı. Ukrayna’nın tüm dünyadan kripto paralar üzerinden milyonlarca dolarlık bağış toplaması tüm dünyaya örnek olmuştu.

Son olarak Gazze Şeridi’nde mahsur kalan Filistinlilerin de kripto para birimlerine yöneldiği ve aktif olarak kullandığı raporlandı.

National News’de yer alan detaylara göre Gazze Şeridi‘nin bazı sakinleriyle röportaj yapıldı ve birçoğunun son zamanlarda kripto paralara döndüğünü belirtildi. Bölgedeki durumu özetleyen Noor, dijital para birimlerini öğrenmeye başladığında yaşam tarzının tamamen değiştiğini söyledi:

Bitcoin‘e yatırım yapmayı öğrendiğimde ve çevrimiçi makyaj ürünleri satmaya başladığımda kaderim tamamen değişti”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala