bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Filipinler, Yeni Kripto Şirketi Başvurularını 3 Yıl Durduruyor

Filipinler Yeni Kripto Şirketi Başvurularini 3 Yil Durduruyor

Kripto para düzenleme çalışmaları küresel olarak devam ederken bir haber de Filipinler Merkez Bankası’ndan geldi. Son dönemde artan kripto para dalgalanmaları sebebiyle araştırmalarını sıkılaştıracağını açıklayan Filipinler Merkez Bankası, 1 Eylül’den itibaren 3 yıl sürecek şekilde sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) lisansı için başvuru almayacağını açıkladı.

Filipinler Yeni Kripto Şirketi Başvurularini 3 Yil Durduruyor 1
Kaynak

Filipinler Merkez Bankası 3 Yıl Boyunca Kripto Şirketi Başvurusu Almayacak

Kripto para düzenleme çalışmaları küresel olarak önemli bir sorun olmuş durumda. Özellikle ABD ve Avrupa merkez bankalarında henüz kesin bir düzenleme sınırlarının gelmemiş olması, bu bankalara endeksli olan düzenleyicilerin de yavaş hareket etmesine neden oluyor. Bu noktada son dönemde yaşanan kritik gelişmelerden dolayı rahatsız olan Filipinler Merkez Bankası, yayımladığı bir belge ile düzenlemelerde yeniden değerlendirmeye gideceğini duyurdu.

Yayımlanan belgede düzenleyicinin lisanslama sürecinin 2. Aşamasını 31 Ağustos’a kadar tamamlayan başvuruların normal şekilde işleme alınacağı ve değerlendirileceği belirtildi. Eksik gereksinimlere sahip olanlar ise 1 Eylülden itibaren başvuru yapamayacaklar.

Bu noktada Filipinlerin 2021’de yetişkinlerin yaklaşık olarak yüzde 53’ünün banka hesabı olmadığını ve kriptonun finansal katılımı teşvik etmek için önemli bir konu olduğunu açıkladığını hatırlatalım. Ülkenin yeniden değerlendirme sonrası nasıl bir politika izleyeceği ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala