bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Filipinler Merkez Bankası: Kriptoyu Yasaklama Planımız Yok

filipinler merkez bankasi kriptoyu yasaklama planimiz yok

Kripto para piyasası hakkında birçok ülke açıklamalar yapmaya başladı. Bu kez Filipinler Merkez Bankası (BSP) Başkanı Felipe Medalla, Forkast ile gerçekleştirdiği röportajda kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

Filipinler Merkez Bankası Başkanı: Kripto Yasağı Söz Konusu Değil

Filipinler Merkez Bankası (BSP) Başkanı Felipe Medalla, Forkast ile gerçekleştirdiği röportajda kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu. Medalla, kriptoyu yasaklamak istemediğini, Filipinler‘de kripto yasağının söz konusu olmadığını dile getirdi.

filipinler merkez bankasi kriptoyu yasaklama planimiz yok

Medalla, kripto piyasasındaki yüksek oynaklık nedeniyle kripto varlıklara para birimi demek istemediğini belirtti. Medalla, bir varlığın fiyatı hızla yükselirse, yatırımcısının onu satmak istemeyeceğini ya da fiyatı aniden düşerse, alıcının bunu almak istemeyebileceğini ifade etti.

Medalla, bir para biriminin kripto varlıklar kadar değişken olmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Kriptoyu bir para birimi yerine “kripto varlık” olarak adlandırırdı.

Merkez bankası olarak kripto varlıklar politikamız, dolandırıcılık başta olmak üzere kara para aklamayı önlemek için gerekli tüm kuralları uygulamaya koymak.

Ayrıca hatırlatacak olursak, geçtiğimiz nisan ayında Filipinler Merkez Bankası, “CBDCPh” adlı bir toptan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesi başlatacağı duyuruldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala