bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Filipinler Merkez Bankası Kendi Dijital Para Birimini Çıkarmaya Hazırlanıyor

filipinler merkez bankasi kendi dijital para birimini cikarmaya hazirlaniyor

Filipinler Merkez Bankası, kendi dijital para birimini piyasaya sürmeyi hedefleyen, büyüyen ülkeler listesine girdi. Filipinler, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) aracılığıyla pilot olarak kripto para birimi çıkarmayı düşünen ülkelerin saflarına katılan en son ülke oldu.

Vali Benjamin Diokno, Filipin merkez bankasının dijital para birimi olasılığını araştıracak bir ekip kurduğunu söyledi. Bu ekip CBDC’lerin fizibilite ve politika sonuçlarını araştıracaktır. Dijital bir para birimi başlatma kararı almadan önce bankanın bulgulara, araştırmalara ve öngörülere bakması gerektiğini önerdi. Komite tarafından yürütülen soruşturma sonuçlarının Ağustos ayında olması bekleniyor.

Diokno, ulusal para biriminin talebini tehdit eden bir CBDC öngörmüyor:

“Bizim için kripto para her zaman varlığın kendisinin ötesinde, ancak daha çok onu destekleyen blok zinciri teknolojisinde görüyoruz.”

Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini Test Etmek İsteyen Diğer Ülkeler

Şu anda çok sayıda ülke, dijital teknolojiyi ve ulusal finansı entegre etmenin bir yolu olarak ulusal bir kripto para birimini arıyor. Şu anda, Japonya Bankası ulusal bir kripto para birimini test etmek için bir CBDC’yi deniyor. CBDC olasılığını araştıran diğer ülkeler arasında İsveç, Fransa ve İsviçre bulunmaktadır.

Visa’nın Kripto Para Birimi Başkanı CBDC’leri Savunuyor

Visa için kripto para birimi projelerinin başkanı Cuy Sheffield, CBDC’lerin tanıtımının çok önemli bir adım olduğunu düşündüğünü belirtti. Sheffield, blockchain’i entegre etmeye yönelik bir hareket olduğunu düşünüyor ve finans, daha fazla ekonomik, sosyal ve jeopolitik içerme sunacağını belirtiyor. Şöyle diyor:

“Merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) önümüzdeki on yıl içinde para ve ödemelerin geleceği için en önemli trendlerden biri olduğunu iddia ediyorum. Herkesin iyi ya da kötü olup olmadığına dair kişisel görüşleri ne olursa olsun, gerçek şu ki, küresel ilginin ortadan kalkmamasıdır. Hükümetler CBDC’yi değerlendirdikçe, almaya karar verdikleri yolun gizlilik, parasal egemenlik, jeopolitik ve finansal içerme ile küresel kripto dolarları ve Bitcoin benimsenmesi üzerinde büyük etkileri olacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala