bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Filipinler Merkez Bankası Başkanı: 2023’ten Önce Dijital Peso Yok

Filipinler Merkez Bankasi Baskani 2023ten Once Dijital Peso Yok 1

Filipinler’in Merkez Bankası (BSG), CNN Philippines tarafından hazırlanan bir rapora göre, yakın zamanda bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yayınlamayacak.

BSG Başkanı Benjamin Diokno, Perşembe günü düzenlediği basın brifinginde gazetecilere verdiği demeçte, bankanın 2023’te sona eren görev süresi boyunca bir CBDC yayınlanmayacağını söyledi. Duyuru, merkez bankasının devlet destekli bir dijital para biriminin uygulanabilirliği konusunda yürüttüğü keşif amaçlı bir çalışma sonrasında geldi. Diokno, dijital bir peso çıkarılmadan önce çok daha fazla iş yapılması gerektiğini söyledi.

Rapora göre Diokno, “Merkez bankalarının çoğu önümüzdeki beş yıl içinde CBDC yayınlamayacağını söylüyor, bu yüzden en azından benim dönemim içinde bu durum gerçekleşmeyecek” dedi.

CBDC’ler son zamanlarda dünya çapındaki merkez bankalarından büyük ilgi gördü ve Bahamalar örneğinde de bu durum gün yüzüne çıktı. Uluslararası Para Fonu geçtiğimiz günlerde bir CBDC’nin bazı ülkelerin parasal sistemleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasına yardımcı olsa da, uluslararası para kullanımını belirleyen ekonomik güçleri niteliksel olarak değiştirmeyeceğini belirten bir rapor yayınladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala