bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Fidelity, Kripto ve Metaverse Odaklı ETF’lerini Piyasaya Sürdü

fidelity kripto ve metaverse odakli etflerini piyasaya surdu

Varlık yöneticisi Fidelity, sık sık lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili yaptığı çalışmalar ile gündeme geliyor. Bu kez Fidelity kripto ve metaverse odaklı ETF‘leri ile gündeme geldi.

Fidelity, İki Yeni ETF’i Piyasaya Sürdü

Fidelity Investments, Fidelity Kripto Endüstrisi, Dijital Ödemeler ETF’si ve Fidelity Metaverse ETF’si adında iki yeni ETF’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Fidelity’nin ETF Yönetim ve Strateji Başkanı Greg Friedman, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Fidelity’nin onlarca yıllık yatırım uzmanlığından yararlanarak, yatırımcılara seçim, değer ve yeni fırsatlar sunan yenilikçi stratejilerle geniş ürün yelpazemizi büyütmeye odaklandık. Dijital ekosistemde hızla büyüyen endüstrilere erişim için özellikle genç yatırımcılardan talep görmeye devam ediyoruz ve bu iki tematik ETF, yatırımcılara tanıdık bir yatırım aracıyla maruz kalma imkanı sunuyor.

Fidelity Investments bu iki ETF ile birlikte Fidelity’nin serisini kripto ve metaverse endüstrilerine genişletiyor. Kripto para birimine doğrudan maruz kalma sunmayacak olan Fidelity Crypto Industry and Digital Payments ETF, kripto madenciliği ve ticareti ve dijital ödeme işlemleri dahil olmak üzere daha geniş dijital varlık ekosistemini destekleyen şirketlere yatırım yapma fırsatı sunacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala