bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

FED’in Faizleri Artırmaması Bitcoin’in (BTC) İşine Yarayabilir mi?

FEDin Faizleri Artirmamasi Bitcoinin BTC Isine Yarayabilir mi 2

CNBC raporlarına göre ABD Merkez Bankası, faiz oranlarını neredeyse sıfırda tutmaya karar verdi. Dahası, merkez bankası, maksimum istihdama ulaşmayı beklediği 2023 yılına kadar bu kadar bu oranın düşük kalacağını varsayıyor.

Fed Destek Tedbirlerini Artıracak

ABD ekonomisi resesyona girdiğinden beri Fed, onu desteklemek için ciddi bir olağanüstü acil durum önlemi aldı.

FED’in son kararları sınırsız niceliksel genişleme (QE) ve bireysel şirket tahvillerinin satın alınmasını içeriyordu. Merkez bankası şimdi daha da fazla şirket borcu tutma sözü veriyor.

Üçüncü çeyrekte ekonomik çıktının kısmen toparlanmasına rağmen, Fed Başkanı Jerome Powell; insanlar “güvende” hissedene kadar tamamen iyileşemeyeceğini iddia ediyor.

Powell konuşmasında, yaralı ekonominin daha fazla mali ve parasal desteğe ihtiyacı olabileceğini öne sürdü.

Fed ayrıca enflasyonda yüzde iki hedefine ulaşılabilirse faizlerde değişikliğe gidileceğini söyledi.

Bitcoin’in 2007-2009 küresel mali krizinin tetiklediği düşük faiz oranları ve aşırı para basımı çağında yaratıldığı göz önüne alındığında, devam eden durgunluk en iyi kripto para birimi için mükemmel bir katalizör gibi görünüyor.

Faiz oranları, eski Fed başkanı Paul Volcker’ın enflasyonu kontrol altına almak için cesur bir hamle yaptığı 1980 Mart’ında yüzde 21.5 ile zirveye ulaştıktan sonra 80’lerden bu yana düşüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala