bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,712.87 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,230.98 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 605.98 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 157.10 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544412 1.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504168 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161369 0.05%

Fed’den Bankalara Resesyon Testi

fedden bankalara resesyonu testi

ABD Merkez Bankası (Fed), bankaları piyasalarda yaşanacak gelişmelere karşı test edeceği senaryoları açıkladı. Enflasyonla mücadele çerçevesinde artan faiz oranları resesyon tahminlerini kuvvetlendirmişti. Fed, 2023 yılında bankaların resesyonu atlatma becerilerini test edecek. Bu yıl risklerin arttığı ağır bir senaryoya yer verileceği belirtiliyor. Bankaların yüksek işsizlik ve piyasa oynaklığına karşı nasıl tavır alacağı gözlenecek.

Fed, Bankalar İçin Stres Test Senaryolarını Açıkladı

Fed, 2023 yılında bankalara uygulanacak stres testinde kullanılacak senaryoları yayınladı. Fed‘den yapılan açıklamada, bu yıl 23 büyük bankanın stres testine tabi tutulacağı belirtildi. Bankalar, ciddi bir küresel durgunluğa karşı test edilecek. Yapılan açıklamada bankaların ticari gayrimenkul ve kurumsal borç piyasalarında artan stresle mücadelesinin test edileceği ifade edildi.

fedden bankalara resesyonu testi2

2023 testinde 8 büyük banka için yeni bir ‘istikşafi piyasa şoku’ yer alacak. Açıklama, bu şokun bankaların sermaye zorunluluklarını etkilemeyeceğini, ancak dayanıklılıklarını daha da detaylandıracağı kaydedildi. Emlak ve kurumsal borç piyasalarında risklerin arttığı ağır bir senaryoya yer verilecek. Stres testleriyle bankaların dayanıklılıklarının değerlendirileceği vurgulanırken, senaryoların ekonomik tahminler olmayacağı aktarıldı. Bankaların varsayımsal senoryaların yanı sıra küresel piyasa şoklarına karşı da dayanıklılığına bakılacak. Bu yılki senaryoda ABD’de işsizlik oranının yüzde 10’luk zirveye ulaştığı belirtildi. İşsiz oranındaki artışa, piyasa oynaklığı ve varlık fiyatlarındaki düşüşün eşlik ettiği ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala