bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

Fed Yetkilisi Bu Ay Önemli Bir Faiz Oranı Artışı Bekliyor

fed yetkisi bu ay onemli bir faiz orani artisi bekliyor

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilisi Christopher Waller Christopher Waller, Fed’in yeni faiz kararı öncesinde açıklamalarda bulundu. Fed yetkilisi Christopher Waller, bu ayın sonunda büyük bir faiz artışı beklediğini belirtti.

Fed Yetkilisinden Büyük Faiz Artışı Sinyali

Christopher Waller, Viyana’da bir konuşma için hazırladığı açıklamalarda, “Bir sonraki toplantımızda ileriye dönük olarak, politika faizinde önemli bir artışın yapılmasını destekliyorum.” dedi. Waller açıklamasında, “Fakat daha ileriye baktığımızda, size uygun politika yolu hakkında bir şey söyleyemem. Zirve aralığı ve orada ne kadar hızlı hareket edeceğimiz, ekonomi hakkında alacağımız verilere bağlı olacaktır.” ifadesini kullandı. Waller’ın bu açıklamaları, enflasyonu düşürme girişimlerinde kararlı olduklarını söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard ve diğer Fed yetkililerinin son açıklamalarıyla benzerlik taşıyor.

fed yetkisi bu ay onemli bir faiz orani artisi bekliyor 2

Piyasalar, merkez bankasının gösterge borçlanma faizini yüzde 0.75 oranında artıracağını düşünüyor. Fed’in bu oranda yeniden faiz artışı yapması, Fed’in bu büyüklükteki üçüncü adım olacak ve Fed’in gösterge don oranını temel politika aracı olarak kullanmaya başlamasından bu yana en hızlı parasal sıkılaştırma hızı olacak. Waller belirli bir artış taahhüdünde bulunmazken, yorumlarının çoğunlukla şahin bir tonda olduğu söylenebilir. Waller açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

FOMC’nin son toplantısından bu yana aldığımız tüm verilere dayanarak, bir sonraki toplantımızdaki politika kararının basit olacağını düşünüyorum. Güçlü işgücü piyasası nedeniyle, şu anda Fed’in istihdam ve enflasyon hedefleri arasında bir ödünleşim bulunmuyor. Bu nedenle enflasyonla agresif bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala