bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,758.89 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,231.92 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 606.36 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 156.31 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54453 2.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.503454 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160568 0.58%

Fed Yetkilisinden Kripto Düzenlemesi Açıklaması

fed yetkilisinden kripto duzenlemesi aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) yetkilisi kripto düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, göreve gelmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada, kripto faaliyetinin geleneksel banka faaliyetlerine benzer bir düzenlemeye tabii tutulması gerektiğini belirtti.

Fed Yetkilisi Kripto Düzenlemesinin Bankacılık Düzenlemesine Benzer Olmasını Savundu

Blockchain şirketi Ripple’ın eski danışmanı Michael Barr, kripto düzenlemeleri hakkında açıklama yaptı. Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Michigan Üniversitesi hukuk fakültesi dekanı Michael Barr açıklamasında, kripto faaliyetlerinin daha fazla düzenleyici gözetimine ihtiyacı olduğunu belirtti. Barr katıldığı bir etkinlikte Fed rolünü üstlenmesinden bu yana ilk açıklamasını yaptı. Barr açıklamasında, ABD merkez bankasının bankaların giriştiği herhangi bir kripto faaliyetini denetlemek için diğer banka düzenleyicileriyle birlikte çalışacağını söyledi.

fed yetkilisinden kripto duzenlemesi aciklamasi 2

Barr ayrıca stablecoin düzenlemesine de değindi. Eski Ripple Labs danışmanı Barr açıklamasında, kriptonun henüz finansal erişimi genişletme potansiyeline sahip olmadığını ve dijital dolar çıkarmanın Fed tarafından acil bir ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi. ABD Başkanı Joe Biden tarafından atanan Barr’ın Wall Street bankalarının sert bir düzenleyicisi olması bekleniyor. Bir zamanlar sektörde çalıştığı ve Ripple’ın danışma kurulu içinde yer aldığı düşünüldüğünde Barr’ın dijital varlıklar hakkındaki görüşlerinin ne olacağı tam olarak bilinmiyordu. Barr şu ifadeleri kullandı:

Faaliyet için kullanılan teknolojiden bağımsız olarak, aynı risk, aynı faaliyet, aynı düzenleme ilkesine dayalı olarak, bankalar içindeki kripto faaliyetlerinin iyi bir şekilde düzenlenmesini sağlamak için diğer banka düzenleyici kurumlarıyla birlikte çalışmayı planlıyoruz. Denetlediğimiz bankaların kripto faaliyetlerinin, banka müşterilerinin yanı sıra bankacılık sisteminin güvenliğini de koruyan gerekli önlemlere sahip olduğundan emin olmayı planlıyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala