bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Fed Üyesi Brainard, CBDC Geliştirmede ABD’nin Rolünün Hayati Önem Taşıdığını Söyledi

fed uyesi brainard cbdc gelistirmede abdnin rolunun hayati onem tasidigini soyledi

Fed, özellikle finansal ve coğrafi kapsayıcılığa odaklanarak merkez bankası dijital para birimleri üzerindeki çalışmalarını genişletiyor.

Fed Yönetim Kurulu’nda yer alan Lael Brainard, Pazartesi sabahı Consensus 2021’de konuştu. Brainard, Fed’in son görüşlerinin odak noktası olan bir CBDC geliştirme çalışmalarının halka açık yüzü oldu. Brainard konu hakkında şunları söyledi:

“Sınır ötesi ödemelerde ve rezerv para birimi rollerinde CBDC’lerin önem kazanma potansiyeli göz önüne alındığında, ABD’nin standart geliştirme masasında olması hayati önem taşıyor.”

Bu endişelerin altında Çin’in bir CBDC geliştirmesi yatıyor. Coindesk’ten Michael Casey, Brainard’a sordu: “Çin faktörü, ABD’nin yeni bir dijital paraya doğru ne kadar hızlı ilerlemesi gerektiği konusunda etkili mi?” Brainard, sınır ötesi ödemelerdeki herhangi bir gelişmenin, Çin’i de içerdiğini ancak bununla sınırlı olmadığını “potansiyel olarak dünya çapında etkilere sahip olduğunu” söyledi.

Diğer özel stablecoin’lerin rolü ve mevcut ABD ödeme sistemiyle rekabet etme yetenekleri de Brainard’ın yorumlarının önemli bir temasını oluşturdu. Brainard, geçmişte yaptığı gibi, Federal Rezerv’in geliştirilmesinden önce gelen özel banka parası sistemine atıfta bulunarak, özel paradan ziyade kamunun değerini destekledi. Brainard özel stablecoin’lerin ödemeleri domine etmesi konusu hakkında şunları söyledi:

“Ödeme sisteminin parçalanmasını görebilmeniz ve finansal koruma ve istikrar riskini görebilmeniz için gerçek bir risk var.”

Brainard, Atlanta ve Cleveland Federal Rezervleri’ndeki yeni girişimlerin, potansiyel bir dijital doların coğrafi ve mali açıdan kapsayıcı doğasını araştırmayı amaçladığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

”Atlanta Federal Rezerv Bankası, nakite dayalı ve savunmasız nüfusun dijital ödemelere güvenli bir şekilde erişmesini ve bunlardan yararlanmasını sağlamak için Ödemeleri Dahil Etme Özel Komitesi olarak bir kamu-özel sektör işbirliği başlatıyor. Bu çalışma, CBDC’nin finansal katılımı artırma olasılıklarını araştırmak için yeni bir Cleveland Merkez Bankası girişimi ile tamamlanıyor. Girişim, CBDC tasarım özelliklerini ve şu anda geleneksel finansal hizmetleri kullanmayan bireylere erişimi genişletmeye odaklanan yaklaşımları belirleyecek.”

Fed, önümüzdeki çeyrekte bir white paper yayımlayacak ve olası bir CBDC hakkında kamuoyunun görüşünü isteyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala