bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Fed Rezerv Yöneticisi Quarles, CBDC’ler Hakkında Konuştu

fed rezerv yoneticisi quarles cbdcler hakkinda konustu

Federal Rezerv yönetim kurulu üyesi Randal Quarles, yaptığı açıklamada, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ihracının arkasındaki mantığı tam olarak anlamadığını açıkladı.

Quarles, “Muazzam miktarda kaynak ve teknolojik risk ile finansal sistemin mevcut işleyişinde, merkezden gelecek önemli bir değişikliği” anlamadığını söyledi.

fed rezerv yoneticisi quarles cbdcler hakkinda konustu 1

Quarles CBDC’lerin Mantığını Anlayamadığını Belirtti

Mali İstikrar Kurulu, stablecoin’lerin potansiyel rolüne daha önce de değinmişti. Ayrıca, destekçilerinin iddia ettiği gibi, bir CBDC’nin finansal kapsayıcılık endişelerini nasıl ele alabileceği konusunda da kurum net değildi.

Utah Bankacılar Derneği Kongresi de, Quarles, böyle bir dijital para biriminin “özel sektör inovasyonunu caydırabileceği belirtmişti. Quarles, yönetilmesi zor ve maliyetli olacağı ve “siber saldırılar ve diğer güvenlik tehditleri için çekici bir hedef” oluşturabileceği konusundaki endişelerini de dile getirmişti.

Tüm bunlara ek olarak Fed yetkilisi, “bazı dijital varlıkların yapısında ele alınması gereken potansiyel finansal riskler var” dedi. Bu tür bir inovasyonun gelişmeye devam edebileceği eşit bir oyun alanımız olması için çok hızlı bir şekilde ele almanın önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala