bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Fed, Kripto Paraları ve Stablecoinleri Yakından Takip Ediyor

fed kripto paralari ve stablecoinleri yakindan takip ediyor

Geleneksel hisse senetleri ve kripto para piyasaları 2022 yılında darbe almaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) kripto para piyasalarını yakın takibe aldı.

Fed Başkanı Powell, Kripto Piyasaların İzlendiğini Belirtti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell bugün ABD ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Powell, bu açıklamaların ardından kripto para dünyasının da yakından izlendiğini dile getirdi. Powell, Fed’in Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yakından takip edildiğini ancak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde yaşanan fiyat dalgalanmalarından hiçbir “makroekonomik sonuç” görmediğini ancak kripto para birimleri için çok daha iyi bir düzenlemenin şart olduğunu dile getirdi. Powell açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bence temel çıkarım, gerçekten bizim söylediğimiz ve diğerlerinin bir süredir söylediği şey olan kripto endüstrisinin çok yenilikçi olduğu gerçeğidir. Alanda gerçekten daha iyi bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç var.

fed kripto paralari ve stablecoinleri yakindan takip ediyor 2

Powell’a ayrıca Bitcoin’den daha az volatil olan ve kripto para piyasasının bel kemiği olarak kabul edilen ABD doları gibi itibari paraya sabitlenmiş stablecoinler hakkında da soru da soruldu. Powell stablecoin açıklamasında, stablecoin dünyasının “yeni ve gelişmekte olan” bir dünya olduğunu ve ihtiyaç duyduğu “amaca uygun” düzenlemeye sahip olmadığını da belirtti. Son olarak Biden hükümetinin çağrısıyla ABD makamları, stablecoin düzenlemesi üzerinde bir süredir çalışıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala