bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,164.73 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,177.89 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.73 0.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544884 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516268 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158311 0.86%

Fed, Hazine ve SEC’in CBDC Planı

fed 2

ABD Hazinesi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dahil olmak üzere düzenleyiciler Stablecoin’ler üzerine çalışmalarına devam ediyor. Çoğunluk olarak stablecoin’lerin zararlı ve uygunsuz olduğunu düşünen bu düzenleyici kurumlar, sorunu CBDC ile çözmek istiyor.

Mayıs ayından bu yana devam eden ve Ağustos ayından bu yana vadesi geçmiş olan Fed belgesinin, özel stablecoin’ler ile olası bir ABD merkez bankası dijital para birimi (CBDC) arasında ana hatları çizmesi bekleniyor.

Fed henüz resmi bir CBDC duyurusunda bulunmadı, fakat bu olasılığın yüksek olduğu konuşuluyor.

Bu hafta, Fed başkanı Jerome Powell, istikrarlı kripto para araştırmasının yakında yayınlanacağına söz verirken, en büyük önceliğini de yineledi: ABD ödeme sisteminin “istikrarlı ve güvenilir” kalmasını sağlamak.

Powell bu hafta düzenlediği basın toplantısında, “CBDC yayınlayıp yayınlayamayacağımızı ve yayınlarsak hangi biçimde olduğunu değerlendirmek için proaktif olarak çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu. Stablecoin’lerin gerçek birer para olmadığını savunan Powell’ın kararının CBDC’den yana kullanacağı tahmine ediliyor.

powell

FED Yakın Zamanda CBDC Yayınlayabilir

Fed’in ABD doları (USD) için bir CBDC muadili gerekli olup olmadığını düşünmek için yeterli zamanı vardı. Uzun zamandır süren çalışmalar sonucunda gözler yapılacak açıklamalara kitlenmiş durumda.

Sonuçta, USD dünyanın rezerv para birimi konumunda ve küresel ticaretin ezici çoğunluğunu temsil etmekte (dövizin yüzde 88’i ve tüm sınır ötesi ticaretin yüzde 44’ü).

Bu yüzden Powell, işi aceleye getirmektense “doğru olanı yapmanın” çok daha önemli olduğunu iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala