bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,277.76 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,262.56 2.00%
bnb
BNB (BNB) $ 609.23 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 157.47 1.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541146 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494668 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160351 0.25%

FED Faiz Beklentisi ve 2023 Bitcoin Hedefi | BTC Ne Olur?

FED faiz kararı 14 Aralık’ta açıklanıyor. Faiz beklentisi 50 baz puan yönünde ama masadan farklı bir rakam da çıkabilir. Elif Tümen’in sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta Fed faiz beklentisi ve 2023 Bitcoin hedefi gibi konular başta olmak üzere haftanın öne çıkan haberleri ele alındı.

FED Faiz Kararı Kaç Gelir?

“Bitcoin için ayı piyasası bitmek üzere”

Kripto analisti IT Tech bu çıkarımını  “Harcanmamış İşlem Çıktısı” verisine dayanarak oluşturdu.

Bitcoin fiyatlarını da etkileyen, bu hafta gelecek faiz kararının 50 baz puan olması bekleniyor. Fed, yaptığı açıklamalarla 2023’ün ikinci çeyreğine kadar kademeli yavaşlamayı sürdürüp, bir süre faizleri zirvede yatay bırakacağının sinyalini vermişti. Buna göre 2023 yılının Bitcoin açısından 2022’den daha iyi geçmesi öngörülüyor. Uzmanlar 36.000 dolara kadar toparlanmanın mevcut senaryoda mümkün olduğunu düşünüyor.

Öte yandan ayı piyasası Bitcoin madenciliğinin Temmuz 2021’den bu yana en büyük düşüşü görmesine sebep oldu.

Madencilik faaliyetleri ile ilgili ise çeşitli ülkelerden düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Onlardan biri de Kazakistan. Ülkede çıkarılacak yeni Bitcoin madenciliği yasa tasarısı, kripto madencileri için kendi tesislerini işletip işletmediklerine ya da başka tedarikçilerden kiralayıp kiralamadıklarına bağlı olarak yeni lisanslama rejimleri getirecek. Madenciler ayrıca, elektrik tüketimine ilişkin ülkenin enerji sağlayıcısı Korem aracılığıyla ortak şebekeden elektriklerini piyasa fiyatları üzerinden satın alacaklar.

FTX olayının yarattığı güvensizlik ortamı, müşterileri korumak için bir dizi önlemi ve yeni hizmetleri beraberinde getirdi.

Örneğin ayakta kalan son büyük kripto borç veren olan Nexo’nun şu sıralar ABD ile başı dertte. Bir dizi düzenleyiciyle karşı karşıya kalan şirket, operasyonlarının ABD tarafını “aşamalı olarak kaldırdığını” açıkladı.

Kripto para birimi depolama sağlayıcısı Zodia Custody ise müşterilerin kripto varlıklarını, kripto borsalarının iflasından korumak için tasarlanmış yeni bir hizmet sundu. Standard Chartered ve Northern Trust tarafından desteklenen emanetçi, müşterilerin, varlıklarını borsalarla aynı anda Zodia’nın himayesinde tutmalarına izin verecek.

Öte yandan geçtiğimiz haftaya damga vuran açıklamalardan biri Metallica’dan geldi. Damga vuran diyoruz çünkü kripto para piyasası ile Metallica’yı ne buluşturdu, diyebilirsiniz… Cevap ise “kripto dolandırıcıları”

Metallica‘nın yeni albümü -seventy two Seasons‘ın lansmanı ve yaklaşan turnesi hakkındaki söylentiler arttıkça para kazanan dolandırıcılar da sosyal medya kimliğine bürünerek kullanıcıları hedef almaya başladı. Ancak dünyaca ünlü grup, hayranlarını Metallica Crypto dolandırıcılığına karşı uyardı.

2023’e sayılı günler kala geride bıraktığımız yılın “en”lerini dijital dünyada da görmeye başladık.

Oxford’un her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın sözü anketinin sonuçları açıklandı. Yılın sözcüğü olarak “Goblin Mode” seçildi.  Kişinin ne olursa olsun istediğini yapması ve pasaklı davranışlar için kullanılan sözcük Twitter’da kullanıldığı ilk tarih olan 2009 yılının Şubat ayında popüler olmuştu. Metaverse kelimesi ise listenin ikinci sırasında konumlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala