bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

FED Dijital Para Birimleri Hakkında Açıklama Yaptı

FED Dijital Para Birimleri Hakkinda Aciklama Yapti

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen sınır ötesi ödemeler üzerine sanal bir konferans sırasında dijital para biriminin faydalarını hala “değerlendirmekte” olduğunu açıkladı.

Fed’in bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmak için MIT Dijital Para Birimi Girişimi ile birlikte çalıştığı belirtildi.

Fed, ABD dolarını dijitalleştirme konusundaki isteksizliği nedeniyle birçok eleştiriyle karşılaştı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) olarak da bilinen yuan’ın dijital versiyonunu zaten test ediyor.

Ancak Powell, bu işi önce yapmaktansa doğru yapmanın daha önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm merkez bankalarının yaklaşık yüzde 80’inin kendi CBDC’leri üzerinde çalıştığını belirtti.

Bank of International Settlement’ın Genel Müdürü Agustín Carstens, merkez bankaları ile IMF arasındaki yakın işbirliğinin önemini vurgulayarak bunu “gerekli” olarak nitelendirdi. Farklı CBDC’ler arasında birlikte çalışabilirliği sağlamanın gerekli olduğuna inanıyor.

CBDC’lerin ödeme sisteminde bir fark yaratmasını istiyoruz.

Libra gibi özel sektör çözümlerinden bahseden Powell, inovasyonu teşvik etme olasılıklarının yüksek olduğunu, bu yüzden birlikte çalışmaları gerektiğini belirtti:

İşbirliği içinde çalışmamız gerekiyor. Özel sektörün geniş yeniliklere katkıda bulunması muhtemeldir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala