bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.60 2.48%
bnb
BNB (BNB) $ 607.87 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 146.76 6.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528288 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476243 4.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151648 6.04%

Fed Başkanı Stablecoin’ler Hakkında Konuştu

son dakika tartismali finansal islemler fedde istifa getirdi bJ0I

Son dönemde ülkelerin düzenleyicilerinin odak noktası Stablecoin’ler ve CBDC oldu. Son olarak Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell stablecoin’ler hakkında konuştu. Fed başkanı kriptolarla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para hareketleri ve Stablecoin’ler için regülasyon gerekiyor. Yasaklamak gibi bir niyetimiz yok.”

Stablecoinler Ingiltere Merkez Bankasi ve Fed 1 1024x575 1

Fed Başta Olmak Üzere Stablecoin’ler Düzenleyicilerin Gündeminde

Ülkelerin resmi paralarına sabit ilerleyen kripto paralar olan Stablecoin’ler, birçok düzenleyici tarafından bir tehdit olarak görülüyor. Öyle ki özellikle son dönemde ana konu başlıklarından biri olarak gözleri üzerine toplamış durumda.

Yakın zamanda SEC Başkanı Gary Gensler, stablecoin’ler hakkında poker çipleri tanımını kullanmıştı:

“Yaptırımlara devam edeceğimizden endişe ediyorum, fakat bu bir sorun olacak. Kredi platformları, alım satım platformları için sorun olacak. Bu olduğunda ise çok fazla kişinin canının yanacağını düşünüyorum.”

Bu nedenle düzenleyiciler çalışmalarını CBDC üzerine yoğunlaştırmış durumda. Ülkeler, kendi merkez bankalarından resmi olarak yayımlanan dijital paralar üzerinden devam etmek istiyor.

Fakat bu durum tüm ülkeler için geçerli değil, öyle ki Çin gibi ülkeler kriptoyu yasaklayıp kendi dijital paralarından ilerlerken, El Salvador gibi öncü ülkeler kripto üzerinden işlemlere başlamış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala