bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,561.83 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,216.38 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 605.51 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 154.93 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542182 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499509 3.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159558 0.77%

Fed Başkanı Powell’dan Faiz Kararı Sonrası Açıklama

fed baskani powelldan faiz karari sonrasi aciklama

ABD Merkez Bankası (Fed) Eylül 2022 faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Fed Temmuz 2022’de 75 baz puan artırımı kararı aldığını belirtti. Fed’in bu kararı sonrasında Jerome Powell, açıklamalarda bulundu. Fed Başkanı Powell açıklamasında Fed’in faiz kararını ve enflasyon oranını değerlendirdi.

Powell, Fed Eylül 2022 Faiz Kararını Değerlendirdi

Fed Eylül 2022 faiz kararında, 75 baz puan faiz artırımı kararı aldığını açıkladı. Fed’in faiz artırımı kararı sonrasında piyasalar Çarşamba günü daha az kazandırdı. Yapılan bu açıklama sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell önemli açıklamalarda bulundu. Powell açıklamasında ABD ekonomisinde enflasyon verisi olarak yüzde 2’ye düşmek için gerekli enstrümanları kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Fed Başkanı Powell, Fed’in veriler ışığında faiz artırımına gittiğini ve verilerde düzelme gördüklerinde faiz artırımında indirime gideceklerini tekrardan belirtti.

fed baskani powelldan faiz karari sonrasi aciklama 2

Konuşmasında son ABD enflasyon verilerine de değinen Jerome Powell, enflasyon verilerinin beklenenden yüksek geldiğini ve Fed’in de yüzde 2 olan enflasyon hedefini gerçekleştirmek için gerekli adımları atacağını belirtti. Powell açıklamasında, “Arkadaşlarım ve ben ABD enflasyonunun yüzde 2’ye düşürmek için gereken adımları atıyoruz. Fed olarak bu enstrümanlara sahibiz. Bildiğiniz üzere Fed olarak Eylül 2022’de 75 baz puanlık faiz artışına gittik.” ifadesini kullandı.

Powell açıklamasında, ABD’de enflasyon oranının yüzde 2’ye gerilemesine dair emareler görene kadar faiz artırımı kararı alacaklarını belirtti. Önceliklerinin düşük enflasyon oranı ve fiyat istikrarı sağlamak olduğunu belirten Powell, ABD’nin büyüme oranlarının potansiyelinden düşük bir şekilde gerçekleşeceğini düşündüklerini açıkladı. Faiz artışlarıyla birlikte işsizlik oranlarının arttığının farkında olduklarını açıklayan Powell, mevcut işsizlik oranlarının makul seviyede olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala