bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,311.23 3.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.79 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 607.28 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 148.14 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526468 3.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477215 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151362 6.02%

Fed Başkanı Powell, CBDC Raporu Hakkında Konuştu

fed baskani powell cbdc raporu hakkinda tahminde bulundu

Amerika Birleşik Devletleri bir süredir Merkez Bankası Dijital Para Birimini (CBDC) tartışıyor. Bu tartışmalarda önemli bir role sahip olan Fed‘in CBDC raporu bir süredir bekleniyordu. Son olarak Fed Başkanı Jerome Powell, CBDC raporunun gelecek haftalarda yayımlanmasını beklediğini açıkladı.

fed baskani powell cbdc raporu hakkinda konustu

Powell ve Yellen’in Konuşması Bitcoin’e Yaramadı

Senato Bankacılık Komitesi’nde konuşan Fed Başkanı Powell, genel piyasa ve faiz konusunda bazı önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarında “varlık alımlarının azaltılması sürecini birkaç ay daha erken sonlandırmayı değerlendirebiliriz” demesi üzerine piyasalar dahil olmak üzere Bitcoin‘de (BTC) düşüş etkisi görüldü. Ek olarak Powell, konuşmasında “Enflasyonla ilgili ‘geçici’ kelimesini kaldırmanın zamanı geldi” diyerek durumun aciliyetini belirtti.

Bitcoin’in fiyatı 57.540 dolar seviyesinden, açıklama sonrası 56.600 dolar seviyesine geriledi. Ardından 57.320 dolar ile yeniden toparlandı.

Diğer taraftan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de stablecoin‘ler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yellen, stablecoin’lerin geleneksel finans için de faydalarının olabileceğini ancak düzenlemelere tabii tutulması gerektiğini söyledi:

“Ödeme sistemleri ve ekonomik gücün yoğunlaşmasına dahil olmak üzere bunlarla ilişkin önemli riskler söz konusudur.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala