bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,981.14 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.50 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 143.13 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517484 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482114 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153601 1.12%

Fed Başkanı Powell: CBDC, Nakit ve Diğer Para Türleriyle Bir Arada Bulunmalı

fed baskani powell cbdc nakit ve diger para turleriyle bir arada bulunmali 1

Fed Başkanı Jerome Powell, dijital paralar hakkında konuştu. Powell, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) nakit ve diğer para türleriyle bir arada bulunması gerektiğini söyledi.

Basel Bankacılık Denetleme Komitesi’nin düzenlendiği sanal ödemeler konferansında konuşan Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası ve Fed dahil yedi merkez bankasına atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı:

”Raporda vurgulanan üç temel ilkeden biri, bir CBDC’nin nakit ve diğer para türleriyle esnek ve yenilikçi bir ödeme sisteminde bir arada bulunması gerektiğidir. Küresel ödemeler sistemindeki gelişmeler sadece kamu sektöründen değil, aynı zamanda özel sektörden de gelecektir.”

Powell, Fed Yönetim Kurulu’nun Boston Federal Rezerv Bankası ile birlikte CBDC çalışmaları yürüttüğünü de ekledi.

Geçtiğimiz haftalarda Powell, bir CBDC piyasaya sürmek için aceleleri olmadığını yeniden vurgulamıştı. Powell, ilk olmak yerine sağlam adım atmayı tercih ettiğini söyleyen bir takım açıklamalar yaptı.

CBDC’ler, bir ödeme yeniliği olarak kabul ediliyor. Bu sistemler, hükümetlerin ödeme verimliliğini artırabilir ve maliyetleri düşürebilir. CBDC’ler hakkındaki ayrıntılar ise hala belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala